Mosaiikki

Välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta

Mosaiikissa esitellään erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Tavoitteena on tuoda nähtäville kokoelmista aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Mosaiikin osat mahdollistavat nopean reagoinnin ajankohtaisiin asioihin ja nopean näyttelykierron.
 

Itse ommellen

Ompelijaksi opiskelemaan – Kotkan tyttöammattikoulusta Ekamiin. Tarinoita itse ommelluista tai naapurin rouvalla teetetyistä leningeistä.

Hovinsaari, kaupunginosa Kotkassa

Hovinsaaren kaupunginosan vaiheista kertovassa mosaiikinpalasessa haistellaan sahan, makkaran ja sokerin tuoksuja, unohtamatta muitakaan arkisen aherruksen muotoja kuten koulua, kauppoja tai lasten leikkejä.

Jazzia ja jameja

Ravintola Fennia, keisarikunta, improvisoituja jameja... Kotkan kevyt musiikki eli intensiivistä ja riehakastakin vaihetta 1950–1960-luvuilla.

Tehtaita, kauppoja, palveluita

Metsäteollisuudestaan ja satamastaan tunnetun Kotkan asukkaista suurin osa on saanut elantonsa muilta aloilta. On valmistettu kulutustavaratuotteita ja tarjottu palveluita. Kuvissa ja esineissä on kotkalaista arkea menneiltä vuosikymmeniltä.

Valapaton tulva

Kesän 1899 suurissa tulvissa Kymijoella vesi peitti rantaniityt, vei kalanpyydykset, tukit ja uittopuomit, ja jokivarren tehtaita jouduttiin pysäyttämään. Tulvasta on esillä valokuvia.