Pienet laivat, suuret tarinat


Pienoismalleja ja ihmisläheistä historiaa

Ohoi, laiva horisontissa! Laivastollinen pienoismalleja esittelee itsenäisyytemme ajan merenkulun historiaa ja kehitystä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Näyttelyssä on esillä suuri määrä ennen näkemättömiä pienoismalleja sekä Suomen merimuseon omista että eri merialan toimijoiden kokoelmista.

Näyttelyn ihmisläheiset tarinat nostavat esille ehkä hieman tuntemattomampia asioita merenkulkumme historiasta. Näyttelyssä esimerkiksi selviää, miksi Viking Linen laivat ovat punaisia tai miksi valkoinen pöytäliina korvasi Suomen leijonan jäänmurtaja Tarmon lipputangossa vuonna 1918.

Pienet laivat, suuret tarinat on visuaalinen elämys kaikenikäisille – pienoismallien yksityiskohtien tarkasteluun kannattaa varata runsaasti aikaa! Näyttely tarjoaa myös paljon tietoa suomalaisen merenkulun ja yksittäisten alusten historiasta.

Näyttelyn tuottaa Suomen merimuseo yhteistyössä Meriliitto ry:n kanssa, ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Osta lippu Vellamoon

Osta lippu netistä, ja saat kirjalahjan näyttelykäynnin yhteydessä. Tarjous voimassa 30.7.2017 asti, tai niin kauan, kun tavaraa riittää. Näytä nettilippu kassalla ja mainitse kampanjakoodi MERIYLLÄTYS. 

Suomi 100 -logo

< Kaikki tapahtumat