Tietoherkku

Suomi 100 vuotta. Yhteistyötä merellä ja maalla.

Esitelmöijina valokuvaaja Petri Porkola, Tampere ja Natalia Karalashj-Maruhina, Moskovan merimuseosta kertovat Suomen luotsauksen historiasta. Petri Porkolan esitys kattaa 320 luotsauksen historiaa, ja esityksen yhteydessä nähdään lyhyt kuvaesitys Suomen luotsauksesta tänään. Natalia Karalashj-Maruhina kertoo luotsaustoiminnan historiasta ja luotsien elämästä Kronstadtissa.

Petri Porkola on liikkunut merellä koko ikänsä ja kuvannut lähes 40 vuotta merellistä luontoa, majakkasaaria, purjehdusta, klassikkoveneitä ja merenkulkua. Hän on ollut muun muassa tekemässä John Nurmisen säätiön kustantamia Valo merellä – Suomen majakat 1753–1906 ja Miehet merellä – Hetkiä luotsauksen historiasta -teoksia. Valo merellä -teos oli Tietofinlandia ehdokkaana ja valittiin yhdeksi vuoden kauneimmaksi kirjaksi. Vuonna 2016 hän piti useita valokuvanäyttelyitä ja teki muun muassa kuvituksen Helsingin musiikkitalolla Baltic Sea Philharmonic -sinfoniaorkesterin esittämään Clean Baltic Sea -konserttiin.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne järjestetään keskiviikkoisin Merikeskus Vellamossa/Tietokeskus Vellamossa, Tornatorintie 99, 48100 Kotka, katutaso, tai Vellamon auditoriossa.

< Kaikki tapahtumat