Tietoherkku

Arvot Itämeren lohen ja silakan käytön ja hallinnan taustavaikuttimina.

Itämeren lohta ja silakkaa pidetään perinteisinä ruokakaloina, mutta ne päätyvät ruokapöytiimme yhä harvemmin. Lohen vähentyneen kulutuksen taustalla on luonnonkantojen elvyttämiseen tähtäävä tiukka kalastuksensäätely. Silakkaa sen sijaan riittäisi syötäväksi, mutta se päätyy pääosin rehuksi.

Helsingin yliopiston tohtorikoulutettava Suvi Ignatius tarkastelee Tietoherkku-esitelmässään ilmiötä kulttuuristen arvojen kautta. Arvoja ja niiden vaikutusta silakan ja lohen käyttöön ja hallintaan tutkitaan Helsingin yliopiston koordinoimassa BONUS GOHERR -tutkimusprojektissa.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne järjestetään keskiviikkoisin Merikeskus Vellamossa/Tietokeskus Vellamossa, Tornatorintie 99, 48100 Kotka, katutaso, tai Vellamon auditoriossa.

< Kaikki tapahtumat